3-delige workshop SOS kinderen en emoties

 

3-delige workshop SOS kinderen en emoties

Kinderen zitten vol emoties. Waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

 

Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak soms alleen maar averechts te werken? Wil jij concrete tips en handvatten, zodat jij als ouder, opvoeder of professional het kind kunt helpen bij het opgroeien tot een gelukkige, evenwichtige volwassene die stevig op eigen benen staat?
Emoties horen bij ons als mens. Zo alledaags maar ook soms oh zo lastig. Daar waar we het normaal vinden dat een kind moet leren lopen, leren praten, netjes leren eten, vergeten we vaak dat een kind ook moet leren omgaan met emoties.

 

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben.

Iedere bijeenkomst staat er één emotie centraal: Bang, Boos, Bedroefd. Je krijgt inzicht en concrete tips wat je kunt doen in situaties waarin je te maken krijgt met een kind met deze emoties. Je gaat tijdens de bijeenkomsten zelf met de concrete tips aan de slag, om zo te ervaren wat bij jou en (je) kind(eren) past. Je krijgt diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.

 

Daarnaast is er volop ruimte om als ouder en/of opvoeders samen ervaringen uit te wisselen en te sparren: van en met elkaar leren en elkaar inspireren!

 

Waar: Kindercoachpraktijk Babette, Prinses Margrietlaan 3, 4002 AS Tiel

Wanneer: maandag 9, 16 en 23 maart 2020 van 19.30-22.00 uur. 

Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Kosten: 95 euro p/p. Dit is inclusief BTW, koffie/thee, iets lekkers en 1x “De gids over emoties bij kids”. Ouders uit 1 gezin kunnen samen inschrijven voor een speciaal tarief van € 165,- waarbij  1 x de gids over emoties bij kids is inbegrepen. 

Opgeven: Stuur een mail naar info@kindercoachpraktijkbabette.nl, of bel met 06 28457175.

 

(voor organisaties/professionals op locatie, maak ik een passend tarief op maat!)
 

Heb je wel interesse, maar komen de data niet (allemaal) uit?
Neem dan even contact met me op! We komen er vast uit samen.