Wie ben ik

 

 “Bij Babette kan en mag je jezelf zijn. Haar rust en persoonlijke aandacht geven een veilig en vertrouwd gevoel. Zij is betrouwbaar en voorspelbaar en dat is fijn. Je mag zijn wie je bent. Je wordt gezien!”

Ik ben Babette van der Beek en ik woon in Tiel, midden in de Betuwe, samen met mijn man en drie zoons. Een druk gezin, waar ik een hoop inspiratie en ervaring uithaal voor het werken met kinderen en hun ouders.

Geïnspireerd door mijn eigen zoektocht als moeder naar antwoorden op al mijn vragen, heb ik na de geboorte van mijn kinderen alles gelezen wat er te vinden was over opvoeden en het grootbrengen van kinderen. Regelmatig liep ik tegen situaties aan waarbij ik de antwoorden niet kon vinden in de boeken.

Omdat ik graag mijn kinderen wilde leren begrijpen, én omdat ik graag handvatten wilde hebben hoe ik kon omgaan met hun gedrag, ben ik in 2013 de opleiding tot kindercoach gestart. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met de term hooggevoeligheid. Alles viel op zijn plek! Hier lag het antwoord op al mijn vragen, dit was waar ik tegenaan liep in de opvoeding van mijn kinderen. Wat een herkenning! Wat gaf dat een rust!

Hier wilde ik meer over weten! Ik las alles wat er te vinden was over hooggevoeligheid en in 2014 volgde ik de opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige bij Hooggevoelig Heelgewoon. Al deze informatie zorgde voor herkenning en erkenning. Het zorgde voor rust bij mijzelf en rust in mijn gezin.

Al mijn opgedane kennis wilde ik graag delen met andere ouders en kinderen. Hieruit is mijn wens ontstaan om een eigen praktijk te starten. In 2016 zag mijn eigen kindercoachpraktijk het daglicht en sindsdien heb ik vele kinderen en hun ouders mogen begeleiden.

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen op weg naar zelfstandigheid. Ik geniet ervan om kinderen te leren wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij deze kunnen inzetten om zich sterk te voelen en lekker in hun vel te zitten. Eenvoud, klein geluk, verbinding met jezelf en zelfvertrouwen is wat ik kinderen graag mee wil geven. Zodat het thuis én op school weer lekker loopt.

 

WAT WIL IK GRAAG VOOR KINDEREN (EN HUN OUDERS) BETEKENEN?

Mijn drijfveer is dat kinderen worden wie ze zijn. Een ontspannen kindertijd is fijn en helpt kinderen om zichzelf te ontdekken en te ontplooien. Spelen, leren, vallen en weer opstaan. Voor ouders is het fijn als hun kinderen lekker in hun vel zitten. Een ontspannen opvoeding laat zowel kinderen als ouders groeien. Soms kan het tijdelijk even niet lekker lopen, dan kan een kleine verandering al voldoende zijn om de balans weer terug te vinden.

Daar help ik graag bij.

Mijn specialisaties zijn:

  • Hooggevoeligheid
  • Emoties; boos, bang, bedroefd en blij
  • Zelfvertrouwen
  • Mindset
  • Leren leren

Ik vind het heerlijk om vanaf de zijlijn even mee te mogen kijken en om bewustwording te creëren bij het kind of binnen een gezin. Met kleine aanpassingen kunnen vaak al grote veranderingen worden gemaakt.

Ik coach kinderen in de leeftijd van 6-16 jaar.

 

MIJN MOTTO

Als je wilt dat je kind groeit, moet je er niet bovenop gaan zitten! (juf Ank van de Luizenmoeder)