Werkwijze

 

AANMELDING

U kunt zich telefonisch of via mail aanmelden. Een eerste telefonische kennismaking is uiteraard gratis. Daarna kunnen wij op een zo kort mogelijk termijn een intake plannen. Een verwijzing is niet nodig.

 

INTAKEGESPREK

Het intakegesprek vindt bij voorkeur bij u thuis plaats, het kind is daarbij niet aanwezig. Het doel van het gesprek is het helder krijgen van de hulpvraag. Waar mag verandering in komen en wat zijn de wensen.

 

COACHTRAJECT

Omdat geen een kind hetzelfde is, is ook geen een traject hetzelfde. Bij ieder kind ga ik op zoek naar wat het beste past bij hem of haar. De eerste sessies draaien om het bouwen van een vertrouwensrelatie. Alleen als een kind zich veilig voelt en volledig zich zelf kan zijn, zal hij/zij zich ook volledig willen uiten. Aandacht en vertrouwen zijn belangrijke kernwaarden hierbij. Tijdens de sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen en methodes. Ik ga altijd op zoek naar de interesses van het kind, niets staat dus vast, alles behoort tot de mogelijkheden.

 

BEROEPSVERENIGING

Met mijn praktijk ben ik aangesloten bij de Stichting Adiona. Dit is de beroepsorganisatie voor coaches binnen de vakgebieden kindercoaching, jeugdcoaching en gezinscoaching en streeft naar een breed draagvlak van het vak in de maatschappij.“Samen staan we sterk” 

 

KLACHTENPORTAAL

Zoals wettelijk verplicht ben ik aangesloten bij een klachtenportaal, in mijn geval bij. klachtenportaal ZORG. Natuurlijk vind ik het fijn dat u een klacht eerst met mij bespreekt, zodat we kunnen kijken hoe we dit samen kunnen oplossen. Lukt het niet om de klacht samen naar tevredenheid op te lossen, dan kunt u uw klacht indienen bij Klachtenportaal Zorg over de geleverde zorg.