(Hoog) gevoelige kinderen

 

Ik help kinderen en jongeren tussen de 6 en 16 jaar om goed met hun (hoog) gevoeligheid om te gaan. (Hoog) gevoelige kinderen merken snel subtiele veranderingen op, hebben oog voor detail, zijn sfeergevoelig, hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel, houden van schoonheid (kleurcombinaties, de natuur, muziek), ze zijn zorgzaam en bewust, ze voelen stemmingen en emoties van anderen sterk aan. Prachtige kwaliteiten!

(Hoog) gevoelige kinderen kunnen sneller dan andere kinderen overprikkeld raken. Ze houden veel rekening met anderen, hierdoor kunnen ze zich gaan aanpassen en durven ze niet voor zichzelf op te komen. Ze worden onzeker, voelen zich “anders” en ontwikkelen vaak allerlei soorten angsten en andere klachten zoals: hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen. Wanneer er ingrijpende gebeurtenissen (scheiding, verlies, veranderingen) plaatsvinden, nemen deze klachten toe.

Ik help kinderen zichzelf beter te leren kennen en hoe ze hun kwaliteiten als kracht kunnen inzetten. Ze leren beter omgaan met prikkels van buitenaf, krijgen meer zelfvertrouwen en (lichamelijke) klachten en angsten verminderen.

Daarnaast geef ik praktische tips voor thuis en op school door te kijken welke (kleine) aanpassingen er gedaan kunnen worden, zodat een kind zich beter voelt.

Een van de spellen waar ik in mijn praktijk gebruik van maak is het Buitengewoon mezelfspel®. Dit spel is gericht op de versterking van de ik-ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs komen thema’s als gevoelens, eigen ruimte, grenzen voelen en bewaken aan bod. Ook speel ik graag het spel Schatgravers met de kinderen vanwege de positieve insteek en het vergroot je zelfbeeld en zelfvertrouwen!

Met mijn praktijk ben ik netwerk lid van HoogGevoelig Heel Gewoon.

 

REVIEWPANEL

Als netwerklid van Hooggevoelig Heelgewoon ben ik ook panellid van het reviewpanel. Ik lees boeken die raken aan hooggevoeligheid, test spellen die je kunt inzetten bij het coachen van (hooggevoelige) kinderen in je praktijk of klas. Zodra er een review uit is, zet ik deze op facebook of instagram.